Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑΤΕ ΠΟΤΕ...

Πόσο ζυγίζει το ίντερνετ;
Σύμφωνα με τον Κλίφορντ Χόλιντεϊ, συγγραφέα του Internet Growth 2006 (Η ανάπτυξη του ίντερνετ 2006), το συνολικό βάρος της πληροφορίας που περιέχει (ήτοι όλων των e-mails, των βίντεο, των τραγουδιών, της πορνογραφίας, των newsletters και ούτω καθεξής) είναι 0,2 εκατομμυριοστά της ουγγιάς.
Για να καταλάβετε για τι απειροελάχιστο μέγεθος μιλάμε, έχετε υπόψη σας ότι μία ουγγιά ισούται περίπου με 28,35 γραμμάρια. Δηλαδή, ολόκληρο το ίντερνετ ζυγίζει λιγότερο από έναν κόκκο άμμου! Μπορεί να αντιλαμβάνεστε την πληροφορία ως κάτι άυλο, ωστόσο η αναπαραγωγή της μέσω ίντερνετ αντιστοιχεί σε συγκεκριμένο αριθμό ηλεκτρονίων, τα οποία έχουν πραγματική μάζα, επομένως και βάρος. Ο Χόλιντεϊ, για να καταλήξει στο παραπάνω συμπέρασμα, υπολόγισε ότι το ηλεκτρικό φορτίο κάθε bit αντιστοιχεί σε περίπου 40.000 ηλεκτρόνια, κάθε ένα από τα οποία ζυγίζει περίπου 10-30 κιλά.




Γιατί τα κουμπιά στα αντρικά ρούχα βρίσκονται στα δεξιά, ενώ στα γυναικεία στα αριστερά;


Τα κουμπιά στα αντρικά ρούχα ράβονται κατά παράδοση στη δεξιά πλευρά, για να κουμπώνονται πιο εύκολα, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι είναι δεξιόχειρες. Για τον ίδιο λόγο, στα γυναικεία ρούχα ράβονται στην αριστερή πλευρά. Τι εννοούμε με αυτό;
Μέχρι τον εικοστό αιώνα κάθε κυρία της υψηλής κοινωνίας είχε μια υπηρέτρια να την ντύνει. Καθώς οι περισσότερες υπηρέτριες ήταν επίσης δεξιόχειρες, το πιο βολικό ήταν τα κουμπιά να βρίσκονται στην αριστερή πλευρά, γιατί την ώρα που έντυναν τις κυρίες τους στέκονταν απέναντί τους. Έτσι, τα γυναικεία ρούχα με κουμπιά στην αριστερή πλευρά εξελίχτηκαν σε σύμβολο ευμάρειας, δείγμα ότι εκείνη που τα φορούσε μπορούσε να έχει τη δική της υπηρέτρια.




Πώς προήλθαν τα σύμβολα του αρσενικού και θηλυκού;
Τόσο στην αρχαία Ελλάδα όσο και αργότερα στη Ρώμη, ο κύκλος με το σταυρό συμβόλιζε τον πλανήτη Αφροδίτη και συνδεόταν με τη θεά και γενικότερα με τη γυναικεία υπόσταση, την ομορφιά και τον έρωτα.

Ο κύκλος με το βέλος συμβόλιζε τον πλανήτη Άρη και συνδεόταν με τον ελληνικό θεό Άρη και το ρωμαϊκό Μαρς, υποδηλώνοντας την ισχύ, τον πόλεμο και το αρσενικό. Η Αφροδίτη συνδεόταν με το χαλκό, γι' αυτό σε μερικούς γεωγραφικούς χάρτες ο κύκλος με το σταυρό σημείωνε τα ορυχεία χαλκού.

Ο Άρης, αντίθετα, συνδεόταν με το ατσάλι και τα όπλα. Τα ίδια σύμβολα χρησιμοποιούνταν στην αλχημεία και σε διάφορους συμβολισμούς του εσωτερισμού, αλλά και στις φυσικές επιστήμες.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου