Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ: ΜΙΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ???

Στην αρχή κάθε νέας χρονιάς όλοι θέλουν να ξέρουν τι τους επιφυλάσσει το μέλλον. Μπορούν όμως κάποιοι να το προβλέπουν; Είναι η αστρολογία επιστήμη;
Οι αστρονόμοι λένε «ΟΧΙ»!


Οι πλανήτες Ουρανός, Ποσειδώνας και Πλούτωνας ανακαλύφθηκαν τα τελευταία 200 χρόνια, δηλαδή σίγουρα μετά την καθιέρωση των «νόμων» της αστρολογίας. Έχουν οι πλανήτες αυτοί αστρολογική σημασία; Αν ναι, τότε τα ωροσκόπια πριν από την ανακάλυψή τους ήταν λανθασμένα. Αν όχι, τότε σε τι διαφέρουν από τους υπόλοιπους που έχουν;

Καθημερινά στη τηλεόραση, στις εφημερίδες και στα περιοδικά γέμιζουν από αστρολογικές προβλέψεις. Έχει άραγε όλη αυτή η παραφιλολογία κάποια σχέση με την πραγματικότητα; Η επιστημονική απάντηση είναι απλή και σύντομη: ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ. Αποτελεί κοινή διαπίστωση το γεγονός ότι η αστρολογία έχει γίνει μέρος της καθημερινής ζωής. Το μαρτυρούν οι τακτικές στήλες ωροσκοπίων στις περισσότερες εφημερίδες και στα περιοδικά, καθώς και οι συχνές παρουσιάσεις αστρολογικών προβλέψεων στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο.

Ακόμη και οι πιο δύσπιστοι έχουν αρχίσει να αντιμετωπίζουν θετικά την αστρολογία με το επιχείρημα ότι «αφού ασχολούνται τόσοι μαζί της, και μάλιστα πετυχημένα, δεν μπορεί, θα έχει και κάποια δόση αλήθειας». Πολύ λίγοι, δυστυχώς, αντιλαμβάνονται ότι αυτή η «μόδα» αρχίζει να γίνεται επικίνδυνη. Είναι φανερό ότι ευνοεί τον σκοταδισμό και ωθεί τους ανθρώπους στη μοιρολατρία, αφού θεωρεί ότι οι πράξεις τους δεν οφείλονται στην ελεύθερη βούληση. Υπάρχει όμως και ένα άλλο πρόβλημα που δεν είναι εξαρχής ορατό: στην αστρολογία πιστεύουν και πολλοί άνθρωποι που επηρεάζουν την κοινή γνώμη και το μέλλον του τόπου (π.χ., πολιτικοί ή καλλιτέχνες). Η πίστη τους αυτή είναι δυνατόν όχι μόνο να τους οδηγήσει σε λανθασμένες αποφάσεις, αλλά και να φέρει στα κέντρα λήψης αποφάσεων ανθρώπους έξω από το πολιτικό σύστημα.

Πίστη και μαντεία

Το φαινόμενο της πίστης στην αστρολογία έχει βαθιές ρίζες. Αυτή η μορφή της μαντείας ξεκίνησε από τους λαούς της Μεσοποταμίας, επειδή εκεί, σε αντίθεση με την αρχαία Ελλάδα, επικρατούσε η δύναμη του ιερατείου και όχι ο ορθολογισμός των φυσικών φιλοσόφων. Έτσι η σύνδεση αστρονομίας - θρησκείας, η οποία είναι εμφανής στα ονόματα των πλανητών (π.χ., Αφροδίτη, Αρης, Δίας κτλ.), σε συνδυασμό με την άγνοια της ασήμαντης θέσης που έχει η Γη στο Σύμπαν, οδήγησε στην αντίληψη ότι οι πλανήτες επηρεάζουν τη ζωή μας.

Υπάρχει άραγε επιστημονική βάση στην αστρολογία; Η απάντηση είναι σίγουρα αρνητική, αφού καμία από τις γνωστές δυνάμεις της φυσικής δεν μπορεί να εξηγήσει οποιαδήποτε επίδραση των πλανητών στην καθημερινή ζωή. Για παράδειγμα, ένα κοντινό σώμα, όπως π.χ. ο γυναικολόγος κατά τη γέννα, εξασκεί στο νεογέννητο μωρό έξι φορές μεγαλύτερη βαρυτική δύναμη από ό,τι ο Αρης! Αλλωστε, αν η αστρολογία ήταν επιστήμη, τότε κάθε μέρα τα ωροσκόπια όλων των αστρολόγων θα συμφωνούσαν μεταξύ τους, αφού υπολογίζονται με τα ίδια δεδομένα.

Πέρα όμως από αυτόν τον απλό συλλογισμό, η αστρολογία δυσκολεύεται να απαντήσει ικανοποιητικά σε πολλά άλλα προβλήματα. Ένα από αυτά είναι το αστρονομικό φαινόμενο της μετάπτωσης των ζωδίων, σύμφωνα με το οποίο η θέση των 12 ζωδίων αλλάζει στον ουρανό αργά αλλά σταθερά. Για παράδειγμα, τη σημερινή εποχή κατά το χρονικό διάστημα 21 Μαρτίου ως 20 Απριλίου ο Ήλιος βρίσκεται στον αστερισμό των Ιχθύων και όχι στον αστερισμό του Κριού, όπως αναφέρεται στα ωροσκόπια. Πώς συμφωνεί αυτό με το γεγονός ότι οι αστρολόγοι έχουν συνδέσει τον χαρακτήρα κάθε ατόμου με τα χαρακτηριστικά του ζωδίου που αντιστοιχεί στην ημερομηνία γέννησής του;

Οι θέσεις της Αφροδίτης

Ένα άλλο πρόβλημα ανακύπτει από το γεγονός ότι οι αστρολόγοι συντάσσουν τα ωροσκόπια με βάση τη θέση των πλανητών στον ουρανό, χωρίς να ενδιαφέρονται ούτε για το πραγματικό μέγεθός τους ούτε για την πραγματική τους απόσταση από τη Γη. Για παράδειγμα, η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Ήλιο θεωρείται ότι έχει την ίδια αστρολογική σημασία είτε ο πλανήτης βρίσκεται στην εμπρός πλευρά του Ήλιου, ανάμεσα σε αυτόν και στη Γη, είτε στην πίσω, παρ' όλο που στη δεύτερη περίπτωση είναι σε πενταπλάσια απόσταση από τη Γη.

Αυτό βέβαια οφείλεται στο ότι η αστρολογία αναπτύχθηκε όταν οι άνθρωποι πίστευαν πως οι πλανήτες περιφέρονται γύρω από τη Γη και όχι γύρω από τον Ήλιο. Τότε όμως γιατί δεν παίζουν αστρολογικό ρόλο και άλλα αντικείμενα του ηλιακού μας συστήματος, όπως οι δορυφόροι των άλλων πλανητών ή οι αστεροειδείς ή ακόμη και οι πλανήτες άλλων πλανητικών συστημάτων, από αυτούς που ανακαλύπτονται κατά δεκάδες τα τελευταία χρόνια; Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πιο απομακρυσμένος από τους πλανήτες, ο Πλούτωνας, είναι στην πραγματικότητα ένας μεγάλος αστεροειδής.

Οι πλανήτες Ουρανός, Ποσειδώνας και Πλούτωνας ανακαλύφθηκαν τα τελευταία 200 χρόνια, δηλαδή σίγουρα μετά την καθιέρωση των «νόμων» της αστρολογίας. Έχουν οι πλανήτες αυτοί αστρολογική σημασία; Αν ναι, τότε τα ωροσκόπια πριν από την ανακάλυψή τους ήταν λανθασμένα. Αν όχι, τότε σε τι διαφέρουν από τους υπόλοιπους που έχουν; Επιπλέον είναι δύσκολο να εξηγήσει κανείς πώς «ανακαλύφθηκε» η αστρολογική τους επίδραση. Σίγουρα όχι από τα ονόματά τους, αφού αυτά επελέγησαν με τυχαία κριτήρια από τους σύγχρονους αστρονόμους. Το επιχείρημα ότι η αστρολογική επιρροή τους προέρχεται από την εμπειρία δεν μπορεί να σταθεί, αφού περιφέρονται τόσο αργά γύρω από τον Ηλιο ώστε από την εποχή που ανακαλύφθηκαν δεν έχουν διέλθει ακόμη από όλα τα ζώδια.

Οι στατιστικές έρευνες

Όλα όμως τα παραπάνω επιχειρήματα δεν είναι εύκολο να αντιπαραταχθούν στη διαδεδομένη αντίληψη ότι «η αστρολογία δουλεύει». Πόσοι από εμάς δεν διαβάσαμε το ωροσκόπιό μας, έστω και «για πλάκα», σε μια εφημερίδα ή ένα περιοδικό, για να διαπιστώσουμε ότι πολλές από τις προβλέψεις βγήκαν τελικά αληθινές; Μήπως τελικά η αστρολογία είναι πραγματική επιστήμη, όπως η φυσική και η χημεία; Ευτυχώς τέτοιου είδους ερωτήματα μπορούν να ελεγχθούν με τον ίδιο τρόπο που ελέγχεται η αποτελεσματικότητα ενός φαρμάκου ή η κατανάλωση καυσίμων ενός αυτοκινήτου, δηλαδή με στατιστικές μελέτες, και τέτοιες έχουν γίνει πολλές. Η βασική ιδέα είναι πολύ απλή: επιλέγεται ένα δείγμα ανθρώπων και επιχειρείται, με κάποιον αντικειμενικό τρόπο, να εκτιμηθεί η επιτυχία των ωροσκοπίων που συντάσσουν διάφοροι αστρολόγοι για αυτούς.

Η καλύτερη ίσως στατιστική μελέτη αυτού του είδους οργανώθηκε πριν από 18 χρόνια στις ΗΠΑ από τον Σον Κάρλσον, καθηγητή Φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, και την επίσημη ένωση αμερικανών αστρολόγων και δημοσιεύθηκε στο εγκυρότατο περιοδικό «Φύση» («Nature»). Σε 30 αναγνωρισμένους αστρολόγους, μέλη της οργάνωσης, δόθηκαν όλα τα στοιχεία που αυτοί θεωρούσαν απαραίτητα για να υπολογίσουν ο καθένας το ωροσκόπιο τεσσάρων διαφορετικών ατόμων. Στη συνέχεια τα ωροσκόπια που είχε συντάξει ο καθένας μοιράστηκαν στους υπόλοιπους αστρολόγους τυχαία. Μαζί με κάθε ωροσκόπιο δόθηκαν και τα ψυχολογικά προφίλ τριών ατόμων, του τύπου που είχε συμφωνηθεί εξαρχής μεταξύ του Κάρλσον και των αστρολόγων, εκ των οποίων το ένα ανήκε στο πρόσωπο του ωροσκοπίου και τα άλλα δύο ήταν τυχαία. Οι αστρολόγοι έπρεπε να βρουν ποιο ψυχολογικό προφίλ ταίριαζε στο κάθε ωροσκόπιο που τους είχε δοθεί.

Αν οι αστρολόγοι απαντούσαν τυχαία, θα έπρεπε να έχουν ποσοστό επιτυχίας 33,33%, αφού η πιθανότητα να επιλέξουν στην τύχη το σωστό ωροσκόπιο ήταν μία στις τρεις. Εξαρχής οι αστρολόγοι είχαν προβλέψει ότι το ποσοστό επιτυχίας τους θα ήταν μεγαλύτερο από 50%. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 34%, ποσοστό που όχι μόνο ήταν κατώτερο από το συμφωνημένο «όριο» του 50%, αλλά και στατιστικά δεν ήταν σημαντικά διαφορετικό από το 33,33%. Με άλλα λόγια, ένα φάρμακο που θα έδινε αυτά τα ποσοστά ίασης δεν θα έπαιρνε ποτέ άδεια κυκλοφορίας. Αντίστοιχα, ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα έπρεπε να σημάνει και το τέλος της αστρολογίας στη συνείδηση του κόσμου. Οι άνθρωποι όμως πάντα θα έχουν την ανάγκη της ελπίδας και της ψυχολογικής στήριξης στις δύσκολες στιγμές τους και οι αστρολόγοι πάντα θα τις προσφέρουν, πάντα βέβαια με το αζημίωτο


Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΠΟΛΥ ΔΙΑΣΗΜΕΣ ΚΑΙ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΤΑΚΕΣ! (MUST)

Μερικές γυναίκες είναι σαν το τάβλι, ξεκινάς με τις πόρτες, συνεχίζεις με το πλακωτό και καταλήγεις στο ...φέβγα!!!

H υπομονή είναι μεγάλο χάρισμα... Αλλά ποιός χαρίζει πια στις μέρες μας....

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίσεις έναν άντρα όμορφο, επίσης έναν άντρα νοικοκύρη, επίσης έναν άντρα κουβαρντά, επίσης έναν άντρα που κάνει καλό sex... Μα το πιο σημαντικό απ' ολα είναι αυτοί οι τέσσερις να μην γνωρίζονται μεταξύ τους!

Ο καλύτερος άνδρας για μία γυναίκα είναι ένας αρχαιολόγος... Όσο αυτή μεγαλώνει, τόσο αυτός συνειδητοποιεί την αξία της.

Η αγαμία δεν έχει έξοδα, αλλά φέρνει αδιέξοδα.

Η πραγματικότητα είναι μια ψευδαίσθηση που οφείλεται στην έλλειψη αλκοόλ.

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ ΡΟΛΟΪ, ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΟ "ΛΕΕΙ" ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΩΡΑ !

Η έκφραση «γυμνή αλήθεια» έχει εφευρεθεί για να μπορεί ο καθένας να την ντύνει όπως τον συμφέρει.


Η γυναίκα είναι όπως η σκιά: την ακολουθείς, σε αποφεύγει. Την αποφεύγεις, σε ακολουθεί.

Ποτέ μην εμπιστεύεσαι τις γυναίκες που λένε την πραγματική τους ηλικία. Αφού μπορούν να πουν αυτό, μπορούν να πουν τα πάντα. (Oscar Wilde)

Αυτός που μπορεί, κάνει. Αυτός που δεν μπορεί, διδάσκει. (George Bernard Shaw)

Η εμπειρία είναι μια χτένα που σου δίνει η ζωή αφού όμως έχεις χάσει τα μαλλιά σου. (Judith Stern)

Ερωτεύτηκα δύο πράσινα μάτια. Το λάθος μου ήταν που παντρεύτηκα ολόκληρο το κορίτσι. (Joey Adams)

Ξέρεις τι σημαίνει να γυρίζεις το βράδυ σε μια γυναίκα που σου προσφέρει αγάπη, ζεστασία και τρυφερότητα? Σημαίνει ότι είσαι σε λάθος σπίτι. (Henny Youngman)

Οι ηλικιωμένοι άντρες είναι οι καλύτεροι εραστές γιατι πάντα σκέφτονται πως μπορεί να ειναι η τελευταία τους φορά. (Ian Fleming).

Είχαμε μια υπέροχη στοματική επαφή. Εγώ της ζήτησα να κανουμε έρωτα και αυτή μου απάντησε όχι. (Woody Allen).

Οι ηλικιωμένοι δίνουν καλές συμβουλές γιατί δεν μπορούν πια να δώσουν το "κακό" παράδειγμα!

Ενας σοφός μαθαίνει πολλά από έναν ηλίθιο, ενώ ο ηλίθιος δεν μαθαίνει τίποτα από έναν σοφό.

Αρχιτέκτονας: Κάποιος που είτε δεν έχει τα αρχίδια για να γίνει μηχανικός είτε δεν είναι αρκετά πούστης για να γίνει σχεδιαστής.

Διπλωμάτης: Κάποιος που σου λέει να πας στον διάολο, με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να ανυπομονείς να ξεκινήσεις το ταξίδι.

Απαισιόδοξος: Αισιόδοξος με εμπειρία.

Αρχισα δίαιτα, σταμάτησα να πίνω και σε δυο βδομάδες έχασα δεκατέσσερις μέρες.

Μην κρατάς αρνητική στάση λέγοντας: Δεν θα επιτύχω, δεν θα επιτύχω... Προτιμότερη είναι η θετική στάση: Θα αποτύχω, θα αποτύχω.

Το να γελάς με τα λάθη σου μακραίνει τη ζωή. Το να γελάς με τα λάθη των άλλων μπορεί να τη μικρύνει.

Σε παρακαλώ Θεέ μου. Αφησέ με να σου αποδείξω ότι τα λεφτά του ΛΟΤΤΟ δε θα χαλάσουν το χαρακτήρα μου!

Ο μόνος λόγος που κάποιοι χάνονται στις σκέψεις τους είναι επειδή τους είναι άγνωστη η περιοχή.

Είναι επικίνδυνες οι κεφαλιές στο ποδόσφαιρο;


Οι κεφαλιές, όταν είναι επαναλαμβανόμενες, μπορούν να προκαλέσουν ναυτία και κεφαλαλγία. Αν τα χτυπήματα είναι πολύ βίαια μπορεί να επηρεάσουν τις γνωστικές ικανότητες, ειδικά εκείνες που αφορούν στη μνήμη και στη συγκέντρωση.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου του Νταντί, στη Σκοτία, οι ποδοσφαιριστές που έκαναν πολλές κεφαλιές δυσκολεύονταν να συμμετάσχουν σ' ένα παιχνίδι οι κανόνες του οποίου συνεχώς άλλαζαν - επιδείκνυαν δηλαδή χαμηλότερη νοητική ικανότητα.

Περισσότερο κινδυνεύουν οι αμυντικοί, επειδή πρέπει να αποκρούουν τα ισχυρά απευθείας χτυπήματα των επιθετικών και τα μακρινά σουτ του τερματοφύλακα, καθώς και τα παιδιά.

Μια άλλη έρευνα του 1999, η μοναδική που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Προληπτικής Αθλητικής Ιατρικής του Αν Άρμπορ (ΗΠΑ) σε παιδιά από 11-14 χρονών, απέδειξε ότι υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στις κεφαλιές και στο σφύριγμα των αφτιών, στη ναυτία και στις κεφαλαλγίες.

Γι' αυτό οι ειδικοί συνιστούν να χρησιμοποιούνται ελαφριές μπάλες και κράνη μέχρι τα παιδιά να μάθουν να χτυπούν την μπάλα με το μέτωπο, που είναι λιγότερο ευαίσθητο από τους κροτάφους ή την κορυφή του κεφαλιού.

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Αληθεύει ότι οι άντρες έχουν ανάγκη από σεξ περισσότερο από τις γυναίκες;


Πράγματι, οι άντρες έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για σεξ, ωστόσο πρόκειται περισσότερο για ψυχολογική παρά για βιολογική επιταγή.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι σ' έναν κόσμο στον οποίο θα κατοικούσαν μόνο γυναίκες, δε θα υπήρχε ούτε πορνογραφία ούτε πορνεία.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η τάση για σεξ με πολλές συντρόφους οφείλεται σε φυσική επιλογή, η οποία και εξασφάλισε την εξάπλωση των γονιδίων τους.

Η κύρια ορμόνη που τονώνει την ερωτική τους διάθεση είναι η τεστοστερόνη, που υπάρχει και στα δύο φύλα, αλλά σε υψηλότερη συγκέντρωση στους άντρες. Τα συμπτώματα που εμφανίζουν οι άντρες σε περιόδους αγαμίας είναι ελαφριάς μορφής. Οι σεξολόγοι επισημαίνουν ότι δεν έχει αποδειχθεί ότι οι άντρες χρειάζονται το σεξ περισσότερο από τις γυναίκες

ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΑ ΟΝΤΑ-->ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΖΩΑ ΚΑΙ ΦΥΤΑ!!!



ermafrodita Ορισμένοι άνθρωποι είναι ερμαφρόδιτοι. Ισχύει το ίδιο και στον κόσμο των φυτών και των ζώων;
Ερμαφρόδιτο χαρακτηρίζεται το ον που διαθέτει και τα ανδρικά και τα γυναικεία όργανα αναπαραγωγής. Μπορεί επομένως να αναπαραχθεί και με τα δύο φύλα. Στο ζωικό και το φυτικό περιβάλλον ο ερμαφροδιτισμός δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πολλά φυτά και σχεδόν όλα τα σκουλήκια είναι ερμαφρόδιτα.
Αντίθετα, στον άνθρωπο απαντά σπανίως. Σε όλες τις περιπτώσεις δε οφείλεται σε κάποιο λάθος κατά την ανάπτυξη των γεννητικών οργάνων. Οι ερμαφρόδιτοι άνθρωποι είναι συνήθως στείροι ή αναπαράγονται μόνο με το ένα φύλο. Σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται λόγος για ψευδερμαφροδιτισμό. Η αιτία της εκδήλωσης του φαινομένου αποδίδεται στην έλλειψη αντίδρασης των γεννητικών οργάνων κατά το πρώιμο στάδιο στις φυλετικές ορμόνες, αυτές δηλαδή που καθορίζουν το φύλο του ανθρώπου.
Η Νοτιοαφρικανή δρομέας Caster Semenya, που κέρδισε την κούρσα των 800 μέτρων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2009 είναι, σύμφωνα με τη διεθνή ομοσπονδία στίβου IAAF, και άνδρας και γυναίκα

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Ελέγξτε τα όνειρά σας με ηλεκτρονικά παιχνίδια !?!?



featured Όσοι παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια μπορούν καλύτερα από άλλους να ελέγξουν τα όνειρά τους, σύμφωνα με τα πορίσματα καναδικής έρευνας. Όπως επισημαίνεται, οι «παίκτες» αποκτούν τη δεξιότητα αξιοποίησης της εμπειρίας που έχουν αποκομίσει από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Έτσι διαφεύγουν του κινδύνου με μεγαλύτερη ευκολία ελέγχοντας παράλληλα την εξέλιξη του ονείρου.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα άλλης έρευνας, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια μπορούν να βοηθήσουν άτομα που ταλαιπωρούνται από εφιάλτες, όπως στρατιώτες που επιστρέφουν από τα πεδία των μαχών.
Βλέπεις εφιάλτη. Τρέχεις σ’ ένα σκοτεινό δρομάκι για να ξεφύγεις από τον άνδρα που σε κυνηγά με το μαχαίρι. Το βάζεις στα πόδια όσο πιο γρήγορα μπορείς, όμως εκείνος καλύπτει την απόσταση ανάμεσά σας. Η κόψη του μαχαιριού αστράφτει απειλητικά μέσα στη νύχτα. Θέλεις απεγνωσμένα να ξεφύγεις, αλλά τα πόδια σου δεν σε υπακούουν. Σε μερικά δευτερόλεπτα θα σε έχει φτάσει και θα σε σκοτώσει. Δεν μπορείς να αντιδράσεις. Ή μήπως μπορείς;

Η ΑΠΙΣΤΙΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ

Ο φόβος της σεξουαλικής αποτυχίας και η έλλειψη ανησυχίας για
τις κακές συνέπειες κάνουν και τα δύο φύλα άπιστα.                                                 
  Η ανατομία της... απιστίας
Η συμπεριφορά του συντρόφου στο κρεβάτι μαρτυρεί πολλά για
το πόσο πιστός είναι,σύμφωνα με νέα μελέτη. 


Ουάσινγκτον
Πρόκειται για ένα θέμα που απασχολεί τους πάντες και … για πάντα: ποια είναι τα αίτια της απιστίας στα δύο φύλα; Σύμφωνα με μια νέα μελέτη η απάντηση κρύβεται σε έναν συνδυασμό που αφορά τον φόβο της σεξουαλικής αποτυχίας καθώς και την έλλειψη ανησυχίας σχετικά με τις δυσάρεστες συνέπειες της σεξουαλικής πράξης (όπως είναι μια εγκυμοσύνη ή τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα).
Αν και μπορεί να φαίνεται παράδοξο ότι ένα άτομο που έχει άγχος για τις σεξουαλικές επιδόσεις του τείνει παράλληλα προς την απιστία, η μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Αrchives of Sexual Behavior» μαρτυρεί ότι τα ανασφαλή άτομα αναζητούν τις … επικίνδυνες σχέσεις προκειμένου να αυξήσουν την ερωτική τους διέγερση.
«Τα ανασφαλή άτομα αισθάνονται λιγότερη πίεση όταν συνάψουν σεξουαλική σχέση με ένα άτομο που δεν γνωρίζει το … σεξουαλικό ιστορικό τους» ανέφερε στον ειδησεογραφικό δικτυακό τόπο LiveScience η επικεφαλής της μελέτης Κρίστεν Μαρκ, υποψήφια διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα.

Κλείνει η «ψαλίδα» της απιστίας
Οι εκτιμήσεις σχετικά με το πόσοι είναι οι άπιστοι και οι άπιστες διαφέρουν και βασίζονται στο πώς ορίζεται η απιστία σε διαφορετικούς τόπους. Ωστόσο ορισμένες αμερικανικές μελέτες που διεξήχθησαν τη δεκαετία του 1990 κάνουν λόγο για ποσοστό της τάξεως του 20%-25% των ανδρών καθώς και για ποσοστό 10%-15% των γυναικών. Τα τελευταία χρόνια πάντως, οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η «ψαλίδα» της απιστίας κλείνει μεταξύ των δύο φύλων: οι γυναίκες φαίνεται ότι απιστούν σε παρόμοια ποσοστά με τους άνδρες.
Διαφορετικοί παράγοντες παίζουν ρόλο στην απιστία, συμπεριλαμβανομένων της οικονομικής κατάστασης (τα άτομα με υψηλό εισόδημα είναι πιθανότερο να απιστήσουν) αλλά και του πόσο υγιής είναι η σχέση του ζευγαριού (όταν η σχέση εμφανίζει προβλήματα είναι επόμενο να υπάρχει πιο πρόσφορο έδαφος για απιστία). Ωστόσο σύμφωνα με τη νέα μελέτη υπάρχει ένας παράγοντας που βαραίνει περισσότερο από τους υπόλοιπους και αυτός είναι η «σεξουαλική προσωπικότητα» του ατόμου.

Δικτυακή δημοσκόπηση
Η Μαρκ και οι συνεργάτες της διεξήγαγαν μια δικτυακή δημοσκόπηση στην οποία συμμετείχαν 506 μονογαμικοί άνδρες και 416 μονογαμικές γυναίκες. Οι ερευνητές έθεσαν ερωτήματα στους συμμετέχοντες σχετικά με την ποιότητα της σχέσης τους, τη σεξουαλική συμπεριφορά τους καθώς και σχετικά με το αν έχουν απατήσει τον /την νυν σύντροφό τους. Η μέση ηλικία των συμμετεχόντων ήταν τα 31 έτη ενώ οι μισοί εξ αυτών ήταν παντρεμένοι.
Όπως προέκυψε και τα δύο φύλα είχαν απιστήσει σε παρόμοια ποσοστά: το 23% των ανδρών και το 19% των γυναικών δήλωσαν ότι είχαν εμπλακεί σε κάποιου είδους σεξουαλική ιστορία με τρίτο πρόσωπο, την οποία εάν μάθαινε ο/η σύντροφός τους θα έμπαινε σε κίνδυνο η σχέση τους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία τα άτομα που είχαν απιστήσει είχαν 50% λιγότερες πιθανότητες να είναι θρησκευόμενα από τα υπόλοιπα. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η απιστία φάνηκε να συνδέεται με δυστυχισμένες σχέσεις.

Η σεξουαλική προσωπικότητα
Ωστόσο η πιο σημαντική παράμετρος αποδείχθηκε ότι ήταν η σεξουαλική προσωπικότητα του ατόμου. Οι άνδρες που δήλωσαν ότι διεγείρονταν εύκολα σεξουαλικώς είχαν περισσότερες πιθανότητες να απιστήσουν – μάλιστα για κάθε αύξηση στη σεξουαλική διέγερση κατά μία μονάδα η τάση για απιστία αυξανόταν κατά 4%. Στις γυναίκες πάλι δεν φάνηκε να παίζει ρόλο η σεξουαλική διέγερση αλλά το πόσο ικανοποιημένες ήταν από τη σχέση τους. Οσες δήλωναν ότι ζουν μέσα σε μια δυστυχισμένη σχέση ή ότι δεν ταιριάζουν με τον σύντροφό τους αντιμετώπιζαν αυξημένες κατά 2,6%-2,9% πιθανότητες να απιστήσουν.
Πάντως και στα δύο φύλα, η έλλειψη φόβου για τις κακές συνέπειες του σεξ, αύξανε τον κίνδυνο απιστίας. Όταν τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες δεν ένιωθαν φόβο για μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, για το αν θα μολυνθούν με ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα ή για το αν θα κυκλοφορήσουν φωτογραφίες τους σεξουαλικού περιεχομένου στο Διαδίκτυο τις οποίες θα μπορούσαν να δουν άγνωστοι αλλά και γνωστοί (συμπεριλαμβανομένου του/της συντρόφου), είχαν περισσότερες πιθανότητες να απιστήσουν. Αύξηση κατά μία μονάδα στην ανησυχία για τα …κακά παρελκόμενα του σεξ μείωναν τις πιθανότητες απιστίας κατά 13% στις γυναίκες και κατά 7% στους άνδρες.

Το άγχος των επιδόσεων
Το άγχος πάντως για τις σεξουαλικές επιδόσεις είχε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Τα άτομα που ανησυχούσαν σχετικά με τη διέγερσή τους ή τον οργασμό τους απιστούσαν πιο συχνά – συγκεκριμένα οι γυναίκες κατά 8% για κάθε μονάδα αύξησης στην ανησυχία σχετικά με τη σεξουαλική λειτουργία τους και οι άνδρες κατά 6%.
Το σημαντικό δίδαγμα αυτής της μελέτης, σύμφωνα με την κυρία Μάρκ, είναι να μην αναλύουμε άλλα χαρακτηριστικά, όπως το επάγγελμα ενός ανθρώπου, προκειμένου να ανακαλύψουμε εάν θα απιστήσει. Είναι προτιμότερο να αναλύουμε τη συμπεριφορά του στο κρεβάτι για να δούμε εάν θα πέσουμε «θύματα» απιστίας.

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Ο ΓΡΙΦΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Βρίσκεστε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο με τα μάτια σας δεμένα και κάποιος σας δίνει μια κανονική τράπουλα με 52 φύλλα. Σας λέει πως στην τράπουλα αυτή υπάρχουν σε τυχαίες θέσεις 13 φύλλα τα οποία είναι γυρισμένα ανάποδα, δηλαδή είναι ανοιχτά ενώ τα υπόλοιπα είναι κλειστά. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να ξεχωρίσετε τα ανοιχτά από τα κλειστά, ούτε να εντοπίσετε τις θέσεις τους.
Το ζητούμενο είναι να χωρίσετε τα 52 φύλλα σε δύο στοίβες (όχι απαραίτητα με τον ίδιο συνολικό αριθμό φύλλων η κάθε μία) έτσι ώστε η κάθε στοίβα να έχει τον ίδιο αριθμό ανοιχτών φύλλων.


ΒΟΗΘΕΙΑ
Αν δεν μπορέσατε να φτάσετε στη λύση, σας δίνονται οι παρακάτω βοήθειες:
1) Το πρόβλημα λύνεται με οποιουσδήποτε αριθμούς αρχικών φύλλων και ανοικτών φύλλων.
2) Στο τέλος δεν χρειάζεται να ξέρετε τον αριθμό των ανοικτών φύλλων που θα προκύψουν.
3) Οι χειρισμοί που πρέπει να γίνουν στην τράπουλα είναι ελάχιστοι.
4) Τα ανοικτά φύλλα μπορούν να γίνουν κλειστά και το αντίστροφο, αν αναποδογυριστούν
Προσπαθήστε πάλι με λιγότερα αρχικά φύλλα για να κατανοήσετε τη λογική του προβλήματος!


Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

ΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΟΙ ΤΥΧΑΙΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ?


Μέχρι πρόσφατα, οι τυχαίοι αριθμοί που προέκυπταν στα παιχνίδια τύχης ήταν... τυχαίοι. Οι μαθηματικοί αλγόριθμοι απέδιδαν ακολουθίες αριθμών που έμοιαζαν άσχετοι μεταξύ τους.

Εξαιτίας της προβλεψιμότητας των υπολογιστών, θα μπορούσε εύκολα κάποιος να προσδιορίσει αυτούς τους τυχαίους αριθμούς.
Στους νεότερους επεξεργαστές το πρόγραμμα παραγωγής τυχαίων αριθμών συνδέεται με το θερμικό θόρυβο που προκαλούν οι συγκρούσεις ηλεκτρονίων. Η θερμότητα που παράγουν τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα κάνει τα ηλεκτρόνια να κινούνται απρόβλεπτα. Αυτή η συμπεριφορά συλλαμβάνεται ηλεκτρονικά και ψηφιοποιείται σαν συχνότητα τυχαίων αριθμών.

Ο ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ DNA ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ...


To πολυμήχανο DNA ξέρει και να μετράει
To πολυμήχανο DNA ξέρει και να μετράει  
Ουάσινγκτον
Ερευνητές στις ΗΠΑ δημιούργησαν έναν νέο μοριακό υπολογιστή _ ή «υπολογιστή DNA» όπως είναι πιο γνωστοί οι υπολογιστές αυτού του είδους. Πρόκειται για τον πιο πολύπλοκο μοριακό υπολογιστή που έχει δημιουργηθεί μέχρι σήμερα και μεταξύ άλλων μπορεί να κάνει μαθηματικές πράξεις, όπως για παράδειγμα να υπολογίζει τετραγωνικές ρίζες. H λειτουργία του ανοίγει τον δρόμο για την δημιουργία βιο-αισθητήρων που θα μπορούν να εντοπίζουν διάφορες ασθένειες.

Οι υπολογιστές DNA

Οι μοριακοί υπολογιστές κάνουν την επεξεργασία των δεδομένων και την επίλυση των προβλημάτων μέσω βιοχημικών αντιδράσεων μορίων DNA. Ερευνητική ομάδα του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας (Caltech) μετά από πολυετή έρευνα στον συγκεκριμένο τομέα κατάφερε να αναπτύξει τον πιο προηγμένο σύστημα του είδους.

Σπονδυλική στήλη της λειτουργίας κάθε υπολογιστή είναι οι λεγόμενες «λογικές πύλες». Πρόκειται για ψηφιακές διατάξεις που αποτελούν τους δομικούς λίθους των ολοκληρωμένων κυκλωμάτων. Οι λογικές πύλες δέχονται στην είσοδο ή στις εισόδους τους ένα ή περισσότερα δεδομένα και παρέχουν στην έξοδό τους το αποτέλεσμα. Αποτελούνται από βασικά στοιχεία των ηλεκτρονικών δομών, όπως διόδους και τρανζίστορ. Στους μοριακούς υπολογιστές την θέση του πυριτίου παίρνουν τα μόρια του DNA.

«Λογικές τραμπάλες»
Οι ερευνητές του Caltech ανέπτυξαν μια επαναστατική μέθοδο «χειραγώγησης» του DNA χρησιμοποιώντας μονές έλικες των μορίων του (κανονικά το κάθε μόριο DΝΑ αποτελείται από μια διπλή έλικα). Ανέπτυξαν ένα σύστημα από 130 μονές έλικες που δημιουργούν λογικές πύλες οι οποίες λειτουργώντας ως ένα είδος «τραμπάλας» μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν νέες, ακόμη πιο εξελιγμένες λογικές πύλες.

Ο υπολογιστής αυτός είναι πέντε φορές πιο ισχυρός από οποιοδήποτε υπολογιστή DNA έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα αλλά εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά «αργός». Χρειάζεται έξι έως δέκα ώρες για να υπολογίσει την τετραγωνική ρίζα των αριθμών από το 1 ως το 15, όμως οι ερευνητές διευκρινίζουν ότι ο βασικός στόχος τους δεν είναι να ανταγωνιστούν τους συμβατικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές όσον αφορά την ταχύτητα επεξεργασίας, αλλά να δημιουργήσουν εξελιγμένα βιοχημικά συστήματα που θα βρουν εφαρμογές ακόμη και στον ανθρώπινο οργανισμό.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο κορυφαίο αμερικανικό περιοδικό Science

ΑΛΗΘΕΙΑ?????

3420

Ο υπολογιστής γίνεται άυλος


Ποντίκι, πληκτρολόγιο και οθόνη θα είναι σύντομα μια απλή ανάμνηση. Τη θέση τους παίρνουν διαισθητικές διεπαφές που λαμβάνουν υπόψη τους τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα χέρια μας. Μπορούμε, για παράδειγμα, να συνθέσουμε μουσική μετακινώντας ηλεκτρονικούς κύβους ή να προβάλουμε εικόνες και πληροφορίες σε κάθε διαθέσιμη επιφάνεια ενεργοποιώντας τες με ένα άγγιγμα του δαχτύλου μας.

3392

Τι είναι ευφυΐα;


Γιατί ορισμένοι άνθρωποι είναι πιο έξυπνοι από άλλους; Οι επιστήμονες που μελετούν τον εγκέφαλο γνωρίζουν σήμερα πολύ περισσότερα για τη λειτουργία του εγκεφάλου όταν επεξεργάζεται συγκεκριμένες πληροφορίες, ακόμη όμως δεν μπορούν να ορίσουν τι είναι αυτό που αποκαλούμε «ευφυΐα».

ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑΤΕ ΠΟΤΕ...

Πόσο ζυγίζει το ίντερνετ;
Σύμφωνα με τον Κλίφορντ Χόλιντεϊ, συγγραφέα του Internet Growth 2006 (Η ανάπτυξη του ίντερνετ 2006), το συνολικό βάρος της πληροφορίας που περιέχει (ήτοι όλων των e-mails, των βίντεο, των τραγουδιών, της πορνογραφίας, των newsletters και ούτω καθεξής) είναι 0,2 εκατομμυριοστά της ουγγιάς.
Για να καταλάβετε για τι απειροελάχιστο μέγεθος μιλάμε, έχετε υπόψη σας ότι μία ουγγιά ισούται περίπου με 28,35 γραμμάρια. Δηλαδή, ολόκληρο το ίντερνετ ζυγίζει λιγότερο από έναν κόκκο άμμου! Μπορεί να αντιλαμβάνεστε την πληροφορία ως κάτι άυλο, ωστόσο η αναπαραγωγή της μέσω ίντερνετ αντιστοιχεί σε συγκεκριμένο αριθμό ηλεκτρονίων, τα οποία έχουν πραγματική μάζα, επομένως και βάρος. Ο Χόλιντεϊ, για να καταλήξει στο παραπάνω συμπέρασμα, υπολόγισε ότι το ηλεκτρικό φορτίο κάθε bit αντιστοιχεί σε περίπου 40.000 ηλεκτρόνια, κάθε ένα από τα οποία ζυγίζει περίπου 10-30 κιλά.




Γιατί τα κουμπιά στα αντρικά ρούχα βρίσκονται στα δεξιά, ενώ στα γυναικεία στα αριστερά;


Τα κουμπιά στα αντρικά ρούχα ράβονται κατά παράδοση στη δεξιά πλευρά, για να κουμπώνονται πιο εύκολα, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι είναι δεξιόχειρες. Για τον ίδιο λόγο, στα γυναικεία ρούχα ράβονται στην αριστερή πλευρά. Τι εννοούμε με αυτό;
Μέχρι τον εικοστό αιώνα κάθε κυρία της υψηλής κοινωνίας είχε μια υπηρέτρια να την ντύνει. Καθώς οι περισσότερες υπηρέτριες ήταν επίσης δεξιόχειρες, το πιο βολικό ήταν τα κουμπιά να βρίσκονται στην αριστερή πλευρά, γιατί την ώρα που έντυναν τις κυρίες τους στέκονταν απέναντί τους. Έτσι, τα γυναικεία ρούχα με κουμπιά στην αριστερή πλευρά εξελίχτηκαν σε σύμβολο ευμάρειας, δείγμα ότι εκείνη που τα φορούσε μπορούσε να έχει τη δική της υπηρέτρια.




Πώς προήλθαν τα σύμβολα του αρσενικού και θηλυκού;
Τόσο στην αρχαία Ελλάδα όσο και αργότερα στη Ρώμη, ο κύκλος με το σταυρό συμβόλιζε τον πλανήτη Αφροδίτη και συνδεόταν με τη θεά και γενικότερα με τη γυναικεία υπόσταση, την ομορφιά και τον έρωτα.

Ο κύκλος με το βέλος συμβόλιζε τον πλανήτη Άρη και συνδεόταν με τον ελληνικό θεό Άρη και το ρωμαϊκό Μαρς, υποδηλώνοντας την ισχύ, τον πόλεμο και το αρσενικό. Η Αφροδίτη συνδεόταν με το χαλκό, γι' αυτό σε μερικούς γεωγραφικούς χάρτες ο κύκλος με το σταυρό σημείωνε τα ορυχεία χαλκού.

Ο Άρης, αντίθετα, συνδεόταν με το ατσάλι και τα όπλα. Τα ίδια σύμβολα χρησιμοποιούνταν στην αλχημεία και σε διάφορους συμβολισμούς του εσωτερισμού, αλλά και στις φυσικές επιστήμες.











Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

SCIENCE FICTION OR...REALITY???

                                               ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ???



      
Τα τελευταία χρόνια πολλές επιστημονικές ομάδες ανέπτυξαν μηχανισμούς οι οποίοι καταφέρνουν να χειρίζονται το φως και να διατηρούν αθέατα τα αντικείμενα που βρίσκονται στην εμβέλεια τους. Μια ερευνητική ομάδα στις ΗΠΑ έκανε ένα βήμα περισσότερο αναπτύσσοντας έναν μηχανισμό που όχι μόνο κρύβει από την κοινή θέα κάποιο αντικείμενο αλλά εξαφανίζει και τον χρόνο. Ο νέος μανδύας δημιουργεί χρονικά κενά κατά την διάρκεια των οποίων συμβαίνουν γεγονότα που όχι μόνο δεν γίνονται ορατά αλλά θα είναι σαν μην συνέβησανποτέ    
 
                                                                                                                                                              
2)Ερχονται τα αυτοκίνητα που θα... συνομιλούν

Αυτοκίνητα τα οποία θα «συνομιλούν» αναμένεται να κατακλύσουν σύντομα τους δρόμους. Αυτό υπόσχονται ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μπολόνια στην Ιταλία οι οποίοι ανέπτυξαν ένα λογισμικό που επιτρέπει στα οχήματα να πιάνουν …ψιλοκουβέντα εν κινήσει.
 
Ένας διεθνής συνασπισμός μαθηματικών και άλλων ειδικών υποστηρίζει ότιι η επιστημονική κοινότητα οφείλει να αποδεχθεί την αλλαγή της πιο γνωστής μαθηματικής σταθεράς, του περίφημου «π» -πρόκειται για το γνωστό 3,14 της περιφέρειας του κύκλου. Προτείνουν την θέση του «π» να πάρει η διπλάσια τιμή του, δηλαδή το 6,28, την οποία απεικονίζουν με το επίσης ελληνικό γράμμα «Τ». Ανακήρυξαν μάλιστα την 28η Ιουνίου ως ημέρα «Τ».
 
Απόλυτα επιτυχής ήταν η δοκιμή μιας επαναστατικής τεχνολογίας που επιτρέπει τον έλεγχο διαφόρων συστημάτων με τη σκέψη. Το BCI είναι μια τεχνολογία διεπιφάνειας εγκεφάλου πάνω στην οποία αναπτύχθηκε ένα νέο σύστημα που υπόσχεται να αλλάξει τον σύγχρονο τρόπο ζωής προσφέροντας στους χρήστες της τη δυνατότητα να ελέγχουν τις οικιακές συσκευές αλλά και όλα τα υπόλοιπα συστήματα λειτουργίας του σπιτιού με το μυαλό τους.
 
 
 
Το πολύ ύψος …βλάπτει σοβαρά την υγεία. Για την ακρίβεια, όπως σημειώνουν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για 10 κοινές μορφές καρκίνου. Συγκεκριμένα οι επιστήμονες αναφέρουν στην ιατρική επιθεώρηση «Τhe Lancet Oncology» ότι για κάθε 10 επιπλέον εκατοστά ύψους πάνω από τα 1,5 μέτρα, ο κίνδυνος καρκίνου αυξάνεται κατά 16%.
 
 
Όποιος παίζει με το πέος του κουφαίνεται, έλεγαν παλιά στα άτακτα παιδιά. Φαίνεται όμως ότι κάποιος δεν άκουσε τη συμβουλή: ένα έντομο που ζει στα ρυάκια της Ευρώπης παράγει με το πέος του καντάδες των 99,2 decibel, πιο δυνατές κι από ανοιχτή συναυλία. Σύμφωνα μάλιστα με τους βιολόγους που το ηχογράφησαν, είναι το πιο φωνακλάδικο ζώο του κόσμου αναλογικά με το μέγεθός του.
 
Οι γνωστές «ρυτίδες» που δημιουργούνται στα δάκτυλά μας όταν αυτά έχουν παραμείνει για πολλή ώρα στο νερό έχουν πολύ σοβαρό λόγο ύπαρξης. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με αμερικανούς ειδικούς, «γεννιούνται» παροδικά προκειμένου να μας χαρίζουν πιο σταθερή λαβή όταν τα πράγματα είναι …ολισθηρά.
 

ΚΑΙ ΟΜΩΣ...

ΣΕΞ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΞΑ

1. Στο Λίβανο,  επιτρέπεται στους άντρες να κάνουν σεξ με ζώα, αρκεί τα ζώα
να είναι θηλυκά. Εάν οι σεξουαλική επαφή είναι με αρσενικό ζώο, επιβάλλεται
ποινή θανάτου
(Δηλαδή σε παίρνουν μάτι από μακριά να κάνεις ότι κάνεις με την κατσίκα και
πλησιάζουν κοντά να δουν μην είναι τράγος)

2.Στο Μπαχρέιν ένας άντρας γυναικολόγος επιτρέπεται να εξετάσει μια γυναίκα, αλλά του απαγορεύεται να κοιτάζει απευθείας στα γεννητικά της όργανα κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Επιτρέπεται μόνο να βλέπει μέσω καθρέφτη. (Σε κάνει να ελπίζεις ότι δε θα χρειαστείς ποτέ να σε χειρουργήσει γυναικολόγος, ε?)

3.Απαγορεύεται τους Μουσουλμάνους να κοιτάζουν τα γεννητικά όργανα ενός νεκρού. (Κάτι ακούσαμε τον τελευταίο καιρό για τη διαθήκη του πώς-τον-λέγαν "τρομοκράτη") Το ίδιο ισχύει και για τους νεκροθάφτες. Τα όργανα λοιπόν του νεκρού πρέπει να καλύπτονται μ ένα κομμάτι ξύλο ή ένα τούβλο.(Τούβλο?)

4. Στην Ινδονησία η τιμωρία για τον αυνανισμό είναι αποκεφαλισμός! (Εδώ είμαστε!!!!)

5. Στο Γκουάμ υπάρχουν άντρες που η πλήρης τους απασχόληση είναι να βρίσκουν παρθένες οι οποίες τους πληρώνουν για να κάνουν έρωτα. Ο λόγος?
Στο Γκουάμ απαγορεύεται από το νόμο να παντρεύονται οι παρθένες!!!
(Για να το σκεφτούμε λιγάκι. . . Γιατί δε μας είπαν τίποτα για κάποια
παραπλήσια έστω δουλειά στον επαγγελματικό μας προσανατολισμό? Άραγε πώς θα ήταν ένα Τμήμα μιας Σχολής τέτοιο? Οι βάσεις που θα πήγαιναν? Πω πω . . .!!)

6.Στο Χονγκ Κονγκ μια απατημένη σύζυγος μπορεί νομίμως να σκοτώσει το μοιχό άντρα της, αλλά της επιτρέπεται να το κάνει μόνο με τα χέρια της!!
Την ερωμένη του συζύγου, κατά τα άλλα, μπορεί να τη σκοτώσει η απατηθείσα όπως της αρέσει!

7. Στο Λίβερπουλ, λέει, επιτρέπεται να είναι τόπλες οι πωλήτριες αλλά μόνο σε μαγαζιά που πουλάνε τροπικά ψάρια! (Νο κόμεντς!)

8.Στο Κάλι, στη Κολομβία, μια γυναίκα επιτρέπεται να κάνει έρωτα μόνο με το σύζυγό της, αλλά την πρώτη φορά που θα γίνει αυτό, πρέπει να ναι παρούσα και η μητέρα της... (Τώρα αυτό μήπως σας φέρνει στο μυαλό κάτι με ματωμένα σεντόνια που πρέπει να κρεμαστούν στο παράθυρο, πράγμα που συνέβαινε [εύχομαι να ισχύει ο παρατατικός] σε πιο κοντινά μας από την Κολομβία μέρη?)

9. Στο Σάντα Κρουζ στη Βολιβία είναι παράνομο ένας άντρας να κάνει σεξ με μια γυναίκα και τη μητέρα της ταυτοχρόνως!
(Τι λέμε τώρα? Γιατί άραγε έπρεπε να φτάσουν να νομοθετήσουν επ αυτού?)

hacking through the google { for begginers}

Η Google, έχει κάποιες εντολές, που σας δίνουν μία έξτρα δυνατότητα αναζήτησης, δηλαδή μια πολύ πιο εξειδικευμένη. Ποιες είναι αυτές οι εντολές λοιπόν….











(+)
όταν βάζετε μπροστά από μία λέξη το πρόθεμα +, λέτε στο Google ότι θέλετε απαραίτητα να έχει αυτή την λέξη





(-) όταν βάζετε μπροστά από μία λέξη το πρόθεμα -, λέτε στο Google ότι δεν πρέπει να έχει αυτή την λέξη μέσα στην αναζήτηση που θα κάνει




( ” “ ) όταν βάζετε μία ακολουθία λέξεων μέσα σε αγγλικά εισαγωγικά, το Google το λαμβάνει ως μία πρόταση και ψάχνει να την βρει ακριβώς όπως την βάλατε.






(allintitle) ψάχνει να βρει κάτι, μόνο στην επικεφαλίδα της ιστοσελίδας






(intitle) ψάχνει μόνο την αρχική λέξη της επικεφαλίδας της ιστοσελίδας






(allinurl) ψάχνει λέξεις μέσα σε μία ιστοσελίδα






(numrange) για την αναζήτηση αριθμών, πχ εάν του πούμε “1000…2000”, θα βρει τους αριθμούς από το 1000 έως το 2000





(daterange) ψάχνει για αποτελέσματα μέσα σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο






(ext) αναζήτηση για ένα link που περιέχει ένα αρχείο






(cache) ανοίγει την αποθηκευμένη ιστοσελίδα που έχει κρατηθεί κάπου, γιατί η σελίδα αυτή κανονικά δεν δουλεύει τώρα πια ή δεν έχουμε αλλιώς πρόσβαση






(site) ψάχνει σε μία μεμονωμένη ιστοσελίδα






(related) ψάχνει για αποτελέσματα που είναι σχετικά με αυτό που το ρωτήσαμε






(info) προβάλλει μία μικρή περιγραφή της ιστοσελίδας






(link) δείχνει όλες τις ιστοσελίδες που αναφέρονται σε ένα συγκεκριμένο link.










Πως μπορούμε λοιπόν να κάνουμε hacking «νόμιμα» , μέσα από το Google!?Εύκολα…..Πχ, ψάχνουμε να βρούμε κάποια πληροφορία, αλλά είναι μόνο για εγγεγραμμένους χρήστες. Πάμε τότε στην αποθηκευμένη σελίδα που έχει κρατήσει το Google και βλέπουμε την πληροφορία αυτή. Ψάχνετε να βρείτε κάποια συγκεκριμένη πληροφορία, που κανονικά είναι όμως απόρρητη και μόνο για τα μάτια λίγων σε μεγάλες εταιρίες!? Εύκολο…..γράφετε το εξής πχ ext: doc confidential for internal use only . Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να βρείτε αρχεία που είναι είτε εμπιστευτικά, είτε για εσωτερική χρήση της εταιρίας μόνο και που κανονικά δεν θα έπρεπε να έχει άλλος πρόσβαση. Θέλετε να παρανομήσετε λιγάκι παραπάνω…..και ψάχνετε λίστα από mp3!? Βάλτε στο Google “index of /” +mp3 και θα δείτε πόσες σελίδες θα σας βγάλει……. Θέλετε να κάνετε άλλη παρανομία……να βρείτε πχ κωδικούς είτε σε web shops ή σε sites!? Εύκολο….. γράψτε inurl login.asp Με την εντολή αυτή θα μπείτε κατευθείαν μέσα ή θα δείτε τους κωδικούς. Μάλιστα μπορείτε να μειώσετε την λίστα (είναι πραγματικά μεγάλη), εάν βάλετε μέσα και την εντολή intitle. Μπορείτε πάντως άνετα να συνδυάσετε τις εντολές που σας έχω δώσει με όποιο τρόπο θέλετε.


Το θέμα αυτό δεν το άνοιξα για να κάνει κανείς ζημιά. Εξάλλου αυτές είναι πληροφορίες που όλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση, χωρίς κανένα πρόβλημα, και είναι γνώση που είναι γνωστή σε πολύ κόσμο. Θέλω απλώς να δείξω ότι ουσιαστικά η προστασία πολλών συστημάτων είναι σχεδόν μηδενική. Υπόψιν δεν δίνω αυτές τις πληροφορίες για να χρησιμοποιηθούν για κακόβουλους σκοπούς Ίσα ίσα που έτσι πολλοί μπορούνε να προστατευτούνε. Μπορείτε να δείτε πχ σε ποια sites έχουν καταχωρήσει το email σας παρανόμως και να τους ζητήσετε να το διαγράψουν ή εάν έχετε ένα site, ποια άλλα σας έχουν μέσα στα bookmarks τους.

the elf is hacking to teach the begginers

the world through the eyes of an elf