Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

SCIENCE FICTION OR...REALITY???

                                               ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ???



      
Τα τελευταία χρόνια πολλές επιστημονικές ομάδες ανέπτυξαν μηχανισμούς οι οποίοι καταφέρνουν να χειρίζονται το φως και να διατηρούν αθέατα τα αντικείμενα που βρίσκονται στην εμβέλεια τους. Μια ερευνητική ομάδα στις ΗΠΑ έκανε ένα βήμα περισσότερο αναπτύσσοντας έναν μηχανισμό που όχι μόνο κρύβει από την κοινή θέα κάποιο αντικείμενο αλλά εξαφανίζει και τον χρόνο. Ο νέος μανδύας δημιουργεί χρονικά κενά κατά την διάρκεια των οποίων συμβαίνουν γεγονότα που όχι μόνο δεν γίνονται ορατά αλλά θα είναι σαν μην συνέβησανποτέ    
 
                                                                                                                                                              
2)Ερχονται τα αυτοκίνητα που θα... συνομιλούν

Αυτοκίνητα τα οποία θα «συνομιλούν» αναμένεται να κατακλύσουν σύντομα τους δρόμους. Αυτό υπόσχονται ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μπολόνια στην Ιταλία οι οποίοι ανέπτυξαν ένα λογισμικό που επιτρέπει στα οχήματα να πιάνουν …ψιλοκουβέντα εν κινήσει.
 
Ένας διεθνής συνασπισμός μαθηματικών και άλλων ειδικών υποστηρίζει ότιι η επιστημονική κοινότητα οφείλει να αποδεχθεί την αλλαγή της πιο γνωστής μαθηματικής σταθεράς, του περίφημου «π» -πρόκειται για το γνωστό 3,14 της περιφέρειας του κύκλου. Προτείνουν την θέση του «π» να πάρει η διπλάσια τιμή του, δηλαδή το 6,28, την οποία απεικονίζουν με το επίσης ελληνικό γράμμα «Τ». Ανακήρυξαν μάλιστα την 28η Ιουνίου ως ημέρα «Τ».
 
Απόλυτα επιτυχής ήταν η δοκιμή μιας επαναστατικής τεχνολογίας που επιτρέπει τον έλεγχο διαφόρων συστημάτων με τη σκέψη. Το BCI είναι μια τεχνολογία διεπιφάνειας εγκεφάλου πάνω στην οποία αναπτύχθηκε ένα νέο σύστημα που υπόσχεται να αλλάξει τον σύγχρονο τρόπο ζωής προσφέροντας στους χρήστες της τη δυνατότητα να ελέγχουν τις οικιακές συσκευές αλλά και όλα τα υπόλοιπα συστήματα λειτουργίας του σπιτιού με το μυαλό τους.
 
 
 
Το πολύ ύψος …βλάπτει σοβαρά την υγεία. Για την ακρίβεια, όπως σημειώνουν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για 10 κοινές μορφές καρκίνου. Συγκεκριμένα οι επιστήμονες αναφέρουν στην ιατρική επιθεώρηση «Τhe Lancet Oncology» ότι για κάθε 10 επιπλέον εκατοστά ύψους πάνω από τα 1,5 μέτρα, ο κίνδυνος καρκίνου αυξάνεται κατά 16%.
 
 
Όποιος παίζει με το πέος του κουφαίνεται, έλεγαν παλιά στα άτακτα παιδιά. Φαίνεται όμως ότι κάποιος δεν άκουσε τη συμβουλή: ένα έντομο που ζει στα ρυάκια της Ευρώπης παράγει με το πέος του καντάδες των 99,2 decibel, πιο δυνατές κι από ανοιχτή συναυλία. Σύμφωνα μάλιστα με τους βιολόγους που το ηχογράφησαν, είναι το πιο φωνακλάδικο ζώο του κόσμου αναλογικά με το μέγεθός του.
 
Οι γνωστές «ρυτίδες» που δημιουργούνται στα δάκτυλά μας όταν αυτά έχουν παραμείνει για πολλή ώρα στο νερό έχουν πολύ σοβαρό λόγο ύπαρξης. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με αμερικανούς ειδικούς, «γεννιούνται» παροδικά προκειμένου να μας χαρίζουν πιο σταθερή λαβή όταν τα πράγματα είναι …ολισθηρά.
 

1 σχόλιο: